La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa vacunarà avui a gairebé el 40% del seu personal sanitari

L’Hospital d’Olot ja ha començat a vacunar als seus professionals sanitaris. Avui s’han administrat les 180 dosis rebudes de la vacuna de Pfizer, i a curt termini es vacunarà a un 75% del personal de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.


 

La primera dosi de la vacuna de Pfizer ja ha estat inoculada a 108 professionals sanitaris de la Fundació durant aquest matí i en el decurs d’aquesta tarda es preveu administrar-ne 108 més. En total, 216 vacunes extretes a partir de les 180 dosis rebudes. El motiu de l’ampliació del nombre de vacunats és l’aprofitament al màxim de cadascun dels 36 vials rebuts.

Carme Pastor, directora d’Infermeria de l’Hospital d’Olot: A nosaltres ens han arribat 36 vials. Fisn ara ens permetien 5 dosis per vial, però fa poc van autoritzar que se’n poguessin extreure sis, perquè la quantitat és suficient per a aquestes 6 dosis.

Es preveu, a mesura que vagin arribant les vacunes, posar aquesta primera dosi a 406 professionals que representa un 75,7% de la plantilla.

Carme Pastor, directora d’Infermeria de l’Hospital d’Olot: Hem prioritzat els qui tenen tracte directe amb els pacients que tenen coronavirus, però poc a poc anirem fent la resta. En total un 75% ha dit voluntàriament que es vol vacunar.

Un punt d’inici per administrar les vacunes als professionals de la sanitat a la Garrotxa, que en general s’han mostrat molt propensos a rebre el vaccí.

x