Sant Feliu de Pallerols és la primera aturada a la Garrotxa de la Marató de Sang

Des del dia 8 de gener i fins aquest divendres, s’està duent a terme per tot Catalunya la Marató de Sang, una de les campanyes de donació de sang més importants de l’any organitzada pel Banc de Sang i Teixits. Aquesta Marató, es realitza cada mes de gener quan després de les festes de Nadal, les reserves són més baixes.

De fet, el passat divendres el Banc de Sang i Teixits Catalunya tenia reserves per només 5 dies, quan el nivell òptim és de 10. Gràcies als primers dies de la campanya, ara hi ha reserves per 7 dies.


A la Garrotxa, la primera parada de la Marató de Sang ha estat Sant Feliu de Pallerols. Aquest dimarts, Ca les Hermanes es va omplir de solidaritat.

 Toni Moltó, veí de Sant Feliu de Pallerols: És un tema de solidaritat perquè penso que és interessant fer-ho. Ara tinc tot el temps del món, que m’he jubilat. Sempre havia estat intenció i no ho havia acabat fent. Avui és el primer cop i mai no és tard si es fa alguna vegada.

Al municipi garrotxí, la previsió era arribar a la trentena de donacions. Finalment, hi va haver 54 donacions de sang i 6 de plasma. La Marató de Sang tornarà a fer parada a la Garrotxa, el proper 20 de gener a Castellfollit de la Roca i el 26 a Sant Jaume de Llierca i cal reservar cita prèvia.