Montagut i Oix i Tortellà reinicien el procés per trobar secretari interventor

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: En el dia a dia ho notem. Hi ha tasquets que s’alenteixen una mica.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Al principi ens doanva molta inseguretat, perquè la figura del secretari és important, ja que s’encarrega de validar els acords de l’equip de govern que vol dur a terme.

Els separen pocs quilòmetres, però els ha unit un problema comú. Montagut i Oix i Tortellà fa més d’un any que no tenen secretari interventor propi, una figura amb competències per validar les accions del govern. Van decidir crear una agrupació per compartir una plaça, però el concurs que van convocar l’any passat va quedar desert. Ara han tornat a obrir el procés per a la contractació.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Ena questa agrupació hi havia d’haver la capitalitat, com a municipi de major extensió i nombre d’habitants, però llavors hi ha la presidència, que serà rotativa. Per això la convocatòria l’hem hagut de fer des del municipi de Montagut i Oix.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Ara, a la tercera, tenim l’esperança que sigui la bona, perquè és una figura necessària pels ajuntaments, la del secretari, per treballar amb més tranquil·litat, tal i com funciona l’administració actualment.

En els últims mesos un funcionari de l’ajuntament de Montagut ha assumit les funcions de secretari, una solució provisional mentre no arriba la definitiva.

El termini de presentació de sol·licituds s’acaba el 3 de febrer i seguidament es convocarà un examen. S’hi pot presentar qualsevol persona amb un grau, llicenciatura o diplomatura d’acord amb les bases de la convocatòria.