El sector immobiliari es manté actiu tot i la pandèmia, però tem a una futura crisi

La situació immobiliària a Olot i la Garrotxa resisteix els efectes de la pandèmia. Ara bé, els assessors adverteixen que la situació és molt incerta i la precarietat laboral, la falta d’estabilitat econòmica generada pels efectes de la Covid-19 i la por poden acabar passant factura. Assumir els lloguers es faria difícil en una situació de crisi com la que es preveu, però de moment, el que s’està notant és el canvi de tendència a l’hora buscar un lloc on viure.


 

Laura Serra, assessora de vendes Cubus Immobiliària: Malgrat la pandèmia, la gent aquí a la comarca segueix confiant en el mercat immobiliari.

És l’opinió generalitzada dels assessors i experts en el mercat immobiliari. Lluny de notar els efectes de la pandèmia, les agències han notat un canvi de tendència a l’hora de fixar prioritats per llogar o comprar un immoble per part dels clients.

David Cano, Travesas Grup Immobiliari: Estan buscant espais més grans, espais per teletreballar, hi ha molta mobilitat.

Ara bé, des del sector no viuen aliens a la realitat. Saben que la situació no és bona i que el futur que es preveu no és per ser optimista. De fet, ja s’estan notant els efectes de la pandèmia, i no només hi ha gent que vol canviar de lloc per comoditat sinó també qui s’hi veu obligat perquè li han abaixat el sou o ha perdut la feina.

Mireia Ferrés, Paulí Finques: Les notícies són preocupants. La situació no és bona i les perspectives no són per estar alegres.

De fet, pel què fa al comerç, ja des d’abans de la pandèmia s’havia notat una aturada generalitzada en els lloguers, per exemple, de locals comercials.

Antònia Carnerero, Assessora Immobiliària Cubus: Ja venia d’abans, però la pandèmia ha agreujat més la situació dels locals. Pràcticament no hi ha ningú que llogui locals o que obri negocis nous i estan en una situació precària.

De tota manera la gent segueix pagant els lloguers, i de moment aguanta, com pot, les estocades que li etziba el coronavirus. En una immobiliària com Cubus, per exemple, es gestionen 320 lloguers, i només el 4,3% dels arrendataris s’han retardat en els pagaments durant el 2020, ben pocs d’aquests impagaments han acabat als jutjats, i el percentatge és molt semblant al del 2019.

Joan Planadecursach, administrador de lloguers Cubus: El percentatge és petit i gràcies al sistema de mediació que tenim, ben pocs casos acaben a judici.

La Garrotxa aguanta doncs, de moment, els efectes de la pandèmia  i es mou en busca d’un nou sostre, amb la incertesa de si aquest resistirà gaire més el terratrèmol del virus.

x