La Federació Catalana de Futbol confia en començar a competir i assegura que li queda un mes de marge

Els clubs de futbol de tercera i quarta catalana segueixen aturats. El confinament municipal no els permet entrenar en els grups habituals, la situació econòmica és inviable i tenen por de perdre jugadors per desencant. Veuen molt difícil tornar a competir i reclamen a la Federació que se’ls fixi uns terminis o suspengui la competició. Hem parlat amb la Federació Catalana de Futbol i amb els clubs, alguns dels quals s’han mostrat molt enfadats i han proposat solucions dràstiques de cara a la temporada vinent.

Jose Moreno, AE La Canya: Jo crec que el millor seria que ens diguessin el temps que hem d’estar parats, i no que cada dia es vagi allargant més sense saber data de tornada.

I d’aquesta manera se senten els clubs amateurs garrotxins. Incertesa, neguit i improvisació. Mala combinació per a unes entitats sense ànims de lucre que estan patint econòmicament.

Jose Moreno, AE La Canya: Els únics ingressos que tenim són perquè la gent vingui a entrenar i a jugar.

Alguns tenen por que sense el compromís i la disciplina que implica la competició, alguns jugadors de base acabin plegant pel poc interès i a més, l’aturada està suposant la ruina d’algunes entitats. En resum, però, la majoria de clubs de tercera i quarta catalana creuen que no podran jugar aquesta temporada, tot i que no acaben de perdre l’esperança.

David Antó, FC Sant Privat: El cap em diu una cosa i el cor una altra. Les circumstàncies ens estan fent pensar que no tornarem a jugar. És difícil creure que podrem competir.

Des de la Federació Catalana de Futbol, mostren la seva indignació per la situació i se situen al costat dels clubs.

Jordi Bonet, Vicepresident FCF: Som l’única comunitat que no està competint a l’Estat. I fins hi tot hi ha comunitats on es competeix amb públic.

Des de l’ens federatiu, de moment, no es plantegen la possibilitat de no competir.

Jordi Bonet, Vicepresident FCF: L’esperança no la perdem perquè ens ho han dit des de la Generalitat. Ens van donar la seva paraula que a finals de gener estaríem competint i nosaltres, és clar, ens els creiem.

 

L’Atlètic Olot, molest, disposat a impulsar una lliga paral·lela al marge de la Federació

Bonet ha assegurat a Olot Televisió que si arriba un moment en què no es puguin complir uns mínims tempos competitius, amb dues setmanes de pretemporada i una volta de la lliga -per logística s’hauria de tornar d’aquí a un màxim d’un mes-, la Federació informarà els clubs de la manera amb la qual se’ls retornaran els diners.

I és que s’ha generat cert malestar per part dels clubs, que encara no han rebut cap ajuda. Alguns d’ells acusen directament a la FCF de mala gestió arran de les restriccions, i creuen que paguen una quota i una mutualitat massa elevada per jugar. Des de l’Atlètic Olot mostren aquesta disconformitat i han fet públic a Olot Televisió que volen impulsar una lliga paral·lela a la comarca al marge de la Federació. Han contactat ja, diuen, amb 7 clubs de quarta catalana de la Garrotxa.

Quim Roldán, Atlètic Olot: Hem fet una ronda de contactes informal amb els clubs del grup 27 de quarta catalana. Això va ser abans de la pandèmia. I ara ho volem fer formalment. Publicarem un comunicat i n’analitzarem la viabilitat.

Sembla difícil jugar al marge de la federació, però des del club diuen que ja han contactat amb algun altre ens, sense voler-ne rebel·lar el nom. Jordi Bonet ho veu impossible i creu que al darrera de tot això hi ha oportunisme.