PSC Olot proposa la instal·lació de terra radiant a la plaça del Mig

Les glaçades a la plaça del Mig d’Olot ja s’han convertit en un clàssic de l’hivern a la capital garrotxina. L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot va proposar,  no només per aquest hivern sinó ja de forma definitiva, la col·locació d’aquest recobriment desmuntable. Una catifa de goma que cobreix 250 m2 de plaça, que té un cost de 10.500 euros, i gespa artificial als voltants.


Davant d’això, el grup Municipal del PSC ha proposat que s’estudiï una solució més definitiva, amb un impacte menor en l’espai públic i que ja funciona en països nòrdics d’Europa: el terra radiant.

Amb aquesta proposta, es podrien solucionar els problemes de glaçades al sector de pas de la plaça del Mig, una de les vies mes concorregudes del centre d’Olot, i també portaria l’aigua calenta procedent de la caldera de biomassa del soterrani de l’antic hospital pel funcionament de la calefacció de Can Trinxeria, on hi ha ubicats els serveis de Cultura de l’Ajuntament d’Olot.

De fet, es dona la circumstància que, actualment, la caldera de biomassa ja dona aigua calenta a diversos equipaments prop de la plaça del Mig, com la plaça Mercat o la residència de La Caritat i Montsacopa.