Santa Pau no podrà celebrar la Fira del Fesol a causa de la pandèmia

En trenta anys, només la pluja havia impedit que el segon diumenge de gener es mengessin fesols a la plaça de Santa Pau. Aquest 2021 ha estat la COVID-19. L’ajuntament, la comissió organitzadora i l’Associació de Cultivadors del Fesol de Santa Pau han decidit suspendre la Fira de Sant Antoni per l’evolució de la pandèmia i l’aglomeració que suposaven actes com la tradicional fesolada.

Enguany no hi haurà fira, però hi continuen havent fesols. Tot i que a nivell de comandes han notat el tancament dels restaurants, els cultivadors asseguren que aquesta temporada ha anat millor que la passada, i que la neu de les últimes setmanes beneficiarà la propera.

Per mantenir viu el prestigi gastronòmic del fesol de Santa Pau, l’ajuntament i les entitats implicades treballen en una campanya de promoció i una sèrie de vídeos on els restaurants locals mostraran com elaboren plats a base d’aquest petit llegum.