Totes les residències de la Garrotxa ja han començat la vacunació tret de la Montsacopa, pel brot de coronavirus

El primer va ser Josep Estudis, de la residència Edat 3 d’Olot, el 30 de desembre, però en les últimes tres setmanes s’ha administrat la primera dosi de la vacuna de Pfizer-Biontech contra el COVID a més de 500 persones, entre residents i treballadors sanitaris de la Garrotxa. La residència Montsacopa d’Olot, on encara hi ha un brot actiu de coronavirus, és l’únic centre de la comarca on encara no s’ha pogut començar a posar.

Montse Danés, tècnica i coordinadora de vacunació CATSALUT regió sanitària Girona: La raó per la qual no s’ha vacunat encara és que hi ha persones que tenen la malaltia, quan hagin sortit de la quarantena ja vacunarem, i per tant el ritme és bo.

La setmana que ve es compliran 21 dies de les primeres vacunacions, i això vol dir que, en paral·lel a les primeres, es començaran a administrar les segones dosis. La previsió és que la primera fase de la campanya, centrada a les residències de gent gran i els centres sanitaris, acabi abans de la primavera.

Montse Danés, tècnica i coordinadora de vacunació CATSALUT regió sanitària Girona: Tenim previst que aquesta primera fase a professionals sanitaris i residències s’acabi al març. En aquests tres primers mesos de l’any, tenim previst que aquests col·lectius estiguin ja protegits.

La coordinadora de la vacunació del CATSALUT a la regió sanitària de Girona, Montse Danés, ha subratllat que la vacuna és segura i que és molt important vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup. Les autoritats sanitàries treballen per determinar quins grups de població rebran la vacuna en properes fases, en funció de la seva vulnerabilitat.

 

x