Una desena de persones participen en el taller d’artesania de vímet organitzat per Can Trona

La por a perdre la tradició per aquells oficis i tècniques ancestrals ha fet que Can Trona comencés l’any amb una nova proposta. Una desena de persones han participat aquest matí en la primera de les tres iniciatives del cicle de tallers d’artesania que ha organitzat el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas. Aquesta primera activitat ha consistit en un taller de vímet i fibres vegetals. De fet, es tracta del segon taller d’introducció a la cistelleria on s’ha après a teixir una safata de cul de queixal amb vímet de la Garrotxa.

Laura Canalias, directora de Can Trona: Hem organitzat un cicle de tres tallers d’artesania, perquè considerem que aquí a La Vall d’en Bas volem fer una aposta pel desenvolupament sostenible i recuperar aquelles tècniques, com és el cas de la cistelleria, fer sabons i teixir a mà, que són les tres temàtiques dels tres tallers, i donar-les a conèixer a la gent més jove.

El taller ha gaudit de dues sessions: una al matí i una a la tarda. La pandèmia ha obligat a reduir l’aforament de l’activitat, que s’ha celebrat dins l’aula pedagògica. En tot cas, aquesta classe de tallers van dirigits a tothom que vulgui aprendre aquestes tècniques.

Ona Trepat, escultora i cistellera: Jo estic molt satisfeta. Aquest curs es va omplir en res, en unes hores, va quedar matí i tarda ple. Crec que Can Trona fa una feina molt important en aquest sentit, perquè realment hi ha molta participació. En aquest sentit, jo estic molt content. Podem fer tallers de qualitat i de moltes hores.

El proper dissabte, 23 de gener, s’ha proposat aprendre a fer un sabó natural amb glicerina vegetal i el 6 de febrer, el centre oferirà el tercer taller per a aprendre a teixir i elaborar el marc d’un mirall amb la tècnica de macramé.