Els veïns de Sant Joan les Fonts es mostren molt preocupats pels darrers actes incívics

Sant Joan les Fonts va viure dimecres un nou acte incívic al municipi. Un arbre, que estava tallat per la base, va caure sobre el monestir i va malmetre una part del porxo. Els veïns del poble es mostren molt preocupats i demanen que es posin a disposició els mitjans corresponents per aturar aquests actes.

Pere Socarrats, veí de Sant Joan les Fonts: Som d’aquí a Sant Joan de tota la vida i estem molt preocupats per aquests últims actes vandàlics que s’estan produint i que estan xafant el nostre patrimoni municipal. No entenem com a algú li pot passar pel cap fer aquests actes. L’ajuntament hauria de posar els mitjans que pot, dins els agents cívics, però qui ha d’actuar aquí, jo crec que és la policia.

 

Eva Fernández, veïna de Sant Joan les Fonts: Jo fa molts anys que visc aquí a Sant Joan i estem una mica preocupats, perquè últimament s’estan fent actes vandàlics que estan destrossant el municipi. Últimament són molt concurrents. No sabem qui són, però crec que s’hauria de vigilar una mica, perquè si van continuant així, ens quedarem sense poble. Ara amb la destrossa d’aquest arbre, que era un arbre centenari, està destrossant el monestir. Això no pot ser. No pot continuar així.

En tot cas, aquest no es tracta d’un fet aïllat. El consistori va detectar aquest estiu crema de mobiliari urbà, trencades de vidres, pintades, destrucció de part de les barbacoes i concentracions de grans quantitats de deixalles. Aquests actes van portar al consistori a incloure un agent cívic. De fet, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ja es va pronunciar al respecte dijous passat en el darrer ple. L’alcaldessa del municipi, Maria Vidal, va denunciar els fets i va demanar la col·laboració ciutadana per preservar el patrimoni de tots els habitants.