El 2020 ha estat l’any amb més defuncions de l’última dècada a la Garrotxa

L’any passat van morir a la Garrotxa 718 persones, la xifra més alta dels últims deu anys. D’aquests, 142 van ser casos confirmats o sospitosos de COVID, segons dades de la funerària Besora. Al març i l’abril, durant la primera onada de la pandèmia, el nombre de defuncions es va doblar respecte el 2019.

El 2020 va ser l’any amb més defuncions de l’última dècada a la Garrotxa. N’hi va haver 718, un 20% més que la mitjana dels deu anys anteriors.

Jaume Besora, Funerària Besora: D’aquests 718, en tenim 142 que vam fer el tractament de COVID, això vol dir que són casos que ens deien, compte que són gent que han mort o tenen símptomes de COVID.

Els mesos amb més morts de l’any passat coincideixen amb els més durs de la primera onada de la pandèmia de coronavirus, amb un centenar de defuncions al març, i cent una a l’abril.

Jaume Besora, Funerària Besora: Es van doblar les defuncions que es produïen de promig a la Garrotxa, i llavors veiem que hi ha una calma tensa que es torna a empitjorar els últims tres quatre mesos.

L’augment de la mortalitat de l’any passat va colpejar sobretot la població d’entre 80 i 99 anys, que representa gairebé la meitat dels difunts. En el que portem d’any ja han traspassat 37 garrotxins, 14 a causa de la COVID-19.

x