El brot de la residència Monstacopa d’Olot ja ha afectat més d’una vuitantena de persones i hi ha hagut 8 defuncions

El brot de coronavirus detectat a la residència Montsacopa d’Olot ja ha afectat 84 persones entre usuaris i professionals del centre. Més de la meitat dels 86 residents del centre, 46, han agafat la COVID-19, i ja són 8 els que han mort a causa de la malaltia.  Pel que fa als professionals, a dia d’avui hi ha 38 treballadors positius.


El primer cas es va detectar el 31 de desembre i progressivament, s’han detectat nous contagis en usuaris i professionals. Les darreres proves fetes la setmana passada van aflorar 10 positius més en residents i 12 en treballadors.  Des que es va detectar el brot, es va sectoritzar la residència, aïllar els residents i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. Per tal de poder començar el procés de desaïllament dels usuaris que hagin superat la malaltia, en els propers dies també es faran testos serològics per determinar l’estat immunològic dels primers pacients. Des del Departament de Salut s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l’Equip d’Atenció Primària d’Olot.