L’Associació Units pel Cavall celebra una benedicció de Sant Antoni marcada per la pandèmia

La tradicional celebració de Sant Antoni a Olot no s’ha pogut celebrar com és habitual, amb entre 150 i 200 cavalls al centre de la capital garrotxina. Però de tota manera la cavallada organitzada per l’Associació Units pel Cavall es va dur a terme, això sí, amb un sol cavall portant el Sant, que va ser beneït ahir al matí.

Es feia estrany veure el Firal i la plaça buida al davant de l’església de Sant Esteve d’Olot aquest diumenge. Però la Covid-19 i les restriccions per evitar-ne la transmissió no permetien un acte com el que cada any ens té acostumats l’Associació Units pel Cavall, que de tota manera, es va mostrar molt satisfeta per poder fer, com a mínim, la benedicció.

Ivan Masoliver, president Associació Units pel Cavall: Et xoca venir i no veure a ningú. Aquest any no podem fer res i ha estat tot molt estrany, però haig de dir que estic molt orgullós d’haver-lo pogut treure (el Sant) i que el mossèn el beneís.

El Mossèn va poder beneir, com veuen en imatges, al Sant, que no va faltar a la tradició tot i que l’any que ve s’espera recuperar la tradicional festa del cavall que acompanyava a l’acte.