El percentatge de proves diagnòstiques amb resultat positiu supera l’11 a la Garrotxa

Com ja els anem comentant des de fa uns dies, la situació epidemiològica a la Garrotxa no millora. I es que si fem un cop d’ull a les dades, el número de casos registrats és molt superior a les dades de la setmana passada, amb 181 casos prop de 50 més que la setmana passada.

El risc de rebrot ha augmentat en les darreres hores més de 37 punts i el risc de contagi segueix estant bastant per sobre d’1. El que està augmentant considerablement dia rere dia és la positivitat, és a dir, el tant per cent de proves amb resultat positiu, que en aquests moments és d’11,81. Segons les últimes dades, hi ha 20 pacients ingressats a l’Hospital d’Olot per COVID i s’han registrat 6 defuncions. Pel que fa als centres educatius de la comarca, en aquests moments hi ha 8 centres amb algun grup confinat. Es tracta dels tres instituts d’Olot, l’escola Sant Roc, l’escola El Morrot, l’escola Castellroc de Castellfollit de la Roca, l’escola Joan Maragall de Santa Pau i la llar d’infants de la Canya. En total, en aquests moments, hi ha 241 persones seguint el protocol d’aïllament.