Els sectors econòmics i socials de la Garrotxa signen un manifest a favor de les variants

Una dotzena d’entitats del teixit econòmic i social de la demarcació de Girona han presentat avui un nou manifest a favor de la construcció de la variant d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas, el tercer des de 2017. El Cercle EURAM Garrotxa és l’impulsor d’aquest document, que han signat organitzacions com les patronals PIMEC i FOEG i la Cambra de Comerç de Girona, i entitats del territori com l’Associació de Comerciants i la Federació d’Associacions de Veïns d’Olot o la plataforma veïnal Les Preses 2020-2030. També hi donen suport fòrums d’empresaris Bianya, Pla de Baix i Poliger, a Sant Jaume de Llierca.

Pels signants del manifest, la competitivitat de la indústria de la comarca està en perill sense aquesta carretera, que és la continuació de l’Eix Vic-Olot. Per això demanen a la Generalitat, els ajuntaments i els agents del territori que treballin per buscar acords i agilitzin els tràmits per poder començar l’execució de l’obra.

Sobre com ha de ser aquesta infraestructura, el Cercle EURAM sempre ha defensat la necessitat del desdoblament, però assegura que respecta l’1+1 pactat a La Vall d’en Bas.

Després de l’escenificació d’unitat d’avui, s’engeguen els passos per fer arribar el manifest a la Generalitat i als diferents partits polítics, als quals es demana un compromís amb la variant de cara a les properes eleccions.

x