ERC Olot insta al govern municipal a que es mobilitzi davant la llei de l’habitatge

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Olot, ha demanat a l’equip de govern que ha de garantir l’aplicació de la llei que congela els preus del lloguer a la ciutat. I es que si ens centrem en dades, segons la formació, són moltes les famílies que destinen prop d’un 50% dels seus ingressos a l’habitatge. La Generalitat de Catalunya va presentar una moció l’any 2019, que instava al Govern a impulsar, de manera urgent, l’aprovació de mesures legislatives per dotar les administracions públiques necessàries per limitar els increments de preus de lloguer d’habitatges en zones de forta demanda.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: En aquest sentit, la llei empara la ciutat d’Olot durant un any. Nosaltres demanem que la ciutat d’Olot doni suport a la llei i que l’ajuntament d’Olot demani ja la pròrroga d’aquesta llei que pot ser de fins a cinc anys.

A més, demanen que el consistori informi la ciutadania sobre la normativa residencial actual.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: Ara mateix hi ha l’índex de preus del lloguer de la Generalitat. No és conegut per la població en general, on pots veure, depenent de la zona on vulguis llogar un habitatge a Olot, pots veure quin és el preu recomanable per llogar un habitatge, el màxim, el mínim i l’òptim.

El grup municipal, també va remarcar la qüestió de l’estudi sobre els habitatges buits del centre d’Olot, que es va aprovar al 2018 i es va començar a fer al 2019. A hores d’ara, i segons el grup municipal, encara no hi ha dades sobre l’estudi. El partit, presentarà les seves demandes a través d’una moció el pròxim ple municipal que se celebrarà dijous que ve de forma telemàtica.