Sant Jaume de Llierca reivindica els inconvenients de construir la planta de triatge als terrenys de Can Coma de Baix

Pendents encara de la resolució del segon pla espacial per a la planta de triatge a Can Coma de Baix, que sembla que tira endavant, a Sant Jaume no es donen per vençuts. Associació de veïns, empreses del polígon industrial i ajuntament estan d’acord en una cosa: a Can Coma de Baix no es pot construir aquesta planta de triatge.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Estem parlant d’un meandre del riu Fluvià a pocs metres dl límit de la xarxa Natura 2000. A més, és de difícil accés. Cada dia ens trobarem amb 130 o 150 camions passant pel polígon. Les empreses ja han expressat el seu desacord.

En tot cas, hi ha discrepàncies. L’Associació de veïns està convençuda que la comarca no necessita una planta de triatge. No la volen ni a Sant Jaume ni enlloc. L’alcalde i conseller comarcal de Medi Ambient creu que sí, i a més no descarta fer-la al municipi, però reclama una ubicació de consens i una major implicació dels altres municipis que se’n beneficiarien.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Com a alcalde i conseller comarcal de Medi Ambient i m’haig de comprometre a buscar una solució, però a la Garrotxa hi ha 20 municipis més que, per responsabilitat, s’han d’implicar. Necessita la comarca una planta de triatge? Sí. I no hem dit que a Sant Jauma no, sinó que la ubicació no és adeqüada.

Cap proposta fins ara ha tingut el consens de tots. L’alcalde s’ha mostrat abans batlle que conseller comarcal en els plens, i ha votat contràriament al pla espacial dels terrenys de Can Coma de Baix. S’han presentat recursos, ha fallat el primer pla i s’està en vies d’aprovar el definitiu perquè s’hi construeixi la planta de triatge. Però no serà fàcil capgirar la desaprovació que genera aquesta ubilcació, especialment, al municipi afectat

x