Santa Pau estudia implementar la cita prèvia a punts freqüentats del municipi

Santa Pau no vol que es repeteixin imatges d’aglomeracions a les zones de bany del municipi com els gorgs de Can Batlle. Per això ha començat a estudiar la possibilitat d’aplicar mesures de control d’accés com la cita prèvia, que ja funciona en altres municipis com Les Planes d’Hostoles.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “No tinc ganes de tornar a tenir un altre estiu com el passat, que ha estat terrible, duríssim de sobrefreqüentació, i haurem de copiar sistemes de regulació o de cita prèvia, pels gorgs de Santa Pau”

Segons el mateix alcalde, el model podria ser el portal de reserva prèvia que ja fa més d’una dècada que funciona amb èxit a La Fageda Fundació.

Mariona Martí: Per donar una bona visita i una bona organització a les persones que venen a veure’ns però també pel territori. És molt important la reserva natural on estem i li devem molt, i així fem que no entin més cotxes dels que podem absorvir en aquesta reserva natural.

L’ajuntament no descarta portar aquestes mesures de control en altres punts del municipi que reben una gran afluència de visitants, com La Fageda d’en Jordà. En aquest cas seria el Parc Natural i el Departament de Territori qui tindria l’última paraula.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Això va en benefici de la gent que ve de fora a visitar-nos que tindrà una visita més agradable. I també en benefici de la gent del territori que podrà treballar d’una manera més relaxada i també per desestacionalitzar una mica. 

Paral·lelament, Santa Pau participa activament en la taula de treball per elaborar un pla de mobilitat comarcal que ajudi, quan arribi el desconfinament, a regular la circulació de persones als espais naturals de la Garrotxa.

x