Besalú inicia el procés participatiu per a l’ampliació de l’institut escola Salvador Vilarrasa

L’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú és un dels centres educatius on el Departament d’Eduació preveu fer inversions en els propers quatre anys. S’ha compromès a destinar més de quatre milions d’euros a la construcció d’un nou edifici que permetrà ampliar les instal·lacions i eliminar els barracons que ocupen el pati des de fa gairebé una dècada. La participació de la comunitat educativa serà clau per acabar de definir com es farà la renovació, partint de l’avantprojecte que ja hi ha sobre la taula.

 Goretti Blanch, Regidora d’Educació Aj. Besalú: El procés participatiu és el primer pas, s’elaborarà el document pedagògic d’espais, i servirà de base per la licitació i la contractació de les obres.

Pep Invernó, Director IE Salvador Vilarrasa: Ho farem a quatre bandes tenint en compte tots els agents del centre, professorat, famílies a través de l’AMIPA, l’ajuntament i els alumnes a través d’assemblees d’aula.

Cadascun d’aquests agents tindrà veu sobre els aspectes relacionats amb la seva activitat. El consistori es centrarà en qüestions com els accessos o els usos que tindran els nous espais del centre fora de l’horari lectiu.

 

Goretti Blanch, Regidora d’Educació Aj. Besalú:Volem ubicar la biblioteca dins l’escola, i en aquest sentit hi haurà dos accessos, un d’extern i un d’intern. També hem de reflexionar sobre els usos del pati, i també fer poble.

 

Pep Invernó, Director IE Salvador Vilarrasa: Anem curts d’espais, i d’espais en condicions.

Un cop completat el procés participatiu, que s’ha endarrerit uns mesos a causa de la pandèmia, ja es podrà començar el procés de licitació i contractació de l’obra. Segons el consistori, Educació manté que els treballs es faran en un termini de quatre anys, i en paral·lel amb l’activitat lectiva.