L’Hospital d’Olot exposa “La mort digna i il·lustrada”

Com dibuixarien la mort digna? Seria en blanc i negre? O un esclat de colors? Seria un dibuix figuratiu o abstracte?

Això mateix és el que han representat una trentena d’artistes joves de la mà de l’Associació Dret a Morir Dignament, una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1984 que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida. Amb imatges de la seva particular visió de la mort digna, l’exposició itinerant pretén desmitificar el tabú de la mort i poder-ne parlar sense embuts ni prejudicis.

L’art, com a forma d’expressar sentiments, pot contribuir a canviar la imatge estereotipada amb la què es representa el tema de la mort. De fet, segons la mateixa associació, creuen que aquest terme, ocultat tan sovint en la nostra cultura, és tan important com la paraula vida. I es que tot i que el tema pugui semblar escabrós i trist, l’exposició està plena de bellesa i de colors.

Cristina Vallés, Associació dret a Morir dignament: És una mostra del que es fa en il·lustració al nostre país. No només té una vesant de concepte, de la mort digne, d’un tema tabú, sinó que artísticament té molt valor.

Cada artista ha col·laborat de manera altruista en aquest projecte i ha aportat la seva visió totalment lliure de la mort digna, tot i respectant el mateix suport i format. L’exposició es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot fins el 29 de gener.