Sant Sebastià rep ciris a Les Preses en un any on no s’ha pogut celebrar la festivitat com és habitual

Tot i que avui és Sant Sebastià, guardidor de les epidèmies, la imatge dels voltants i la mateixa ermita, a Les Preses, és prou diferent de com era d’altres anys. I es que a causa de la pandèmia de la COVID-19, l’Associació de Jubilats i pensionistes de les Preses, que des de fa més de 20 anys s’encarrega de la festivitat, ha decidit no celebrar-la de la manera tradicional.

Sembla ser que els presencs, al voltant de la primera meitat del segle XVI, van construir a partir d’un acte de fe sobre una promesa. I es que el municipi va patir les conseqüències de les epidèmies de l’època i es va encomanar a Sant Sebastià. Els documents de l’època ens diuen que moltes persones van morir a conseqüència de la pesta que va afectar tota la zona.

Tot i la suspensió, alguns presencs s’han dirigit a l’ermita per posar-li un ciri al sant. A més, diumenge s’oferirà una missa en el seu honor a l’església de Sant Pere a les 11 del matí.