Instal·len a Les Preses la sala d’emmagatzematge d’energia sonnenBatterie més gran del món

L’emmagatzematge de l’energia és la clau del projecte de Webatt, Arico Forest i Empordà Solar. En aquesta sala hi ha 18 sonnenbatteries instal·lades, i converteix l’espai en el més gran del món en emmagatzematge d’energia amb aquest sistema. En resum, l’empresa acaba guardant l’energia solar en aquesta sala per aprofitar-la quan més li convingui

Franc Comino, Webatt: Estem entrant en un nou model energètic, el de la flexibilitat de la demanda. Que puguis adequar-te als factors climatològics de manera més senzilla.

L’empresa ha fet un pas, doncs, cap a l’autosuficiència energètica, i ara en pot utilitzar una quantitat significativament major per abastir les instal·lacions, les oficines i els vehicles elèctrics de l’empresa. A més, el subministrament d’energia solar serà més constant i fiable. La visió d’Arico Forest és generar la major part de l’energia requerida en harmonia amb la protecció de l’entorn i el clima. Una gran inversió que no els ha tirat enrere.

Toni Arimany, gerent Arico Forest: De cara als nous contractes que hi ha a l’administració, tots van en clau de l’eficiènca i energètica. En uns 5 o 6 anys tots els nostres vehicles seran elèctrics. Hi hem invertit 300.000€ i calculem que, amb el que ens estalviarem en combustible, ho amortitzarem en 7 anys.

La instal·lació, obra d’Empordà Solar, és plenament visible. S’ha construït un cobert per als vehicles elèctrics aprofitant les mateixes plaques solars, una pèrgola fotovoltaica. Compten amb sis carregadors de liti que poden treballar a l’hora i absorbeixen l’energia a través de totes aquestes plaques visibles des del sostre de les naus de l’empresa.

Una nova manera d’entendre l’autoabastiment energètic i un pas endavant cap a l’emmagatzematge de l’energia solar.

x