La pandèmia no atura a Jordi Jou i el seu grup de nedadors a lluitar per ser a Tòquio 2021

Fa uns mesos el tècnic garrotxí del Club Natació Sant Andreu, Jordi Jou, ens explicava els malabars que van haver de fer durant el primer confinament nedadors de primer nivell que té com són Jessica Vall, África Zamorano o Joan Lluís Pons. Després de sessions a distància i fora de l’aigua i amb el retorn a les piscines, però, el seu grup d’esportistes d’elit, format també per Lidón Muñoz, Albert Escrits i Raúl Santiago, n’han sortit reforçats, i ja estan entrenant-se al màxim per aconseguir les esperades mínimes olímpiques, de moment només en mans de Vall i Zamorano.

Jordi Jou, entrenador CN Sant Andreu: Quan portàvem quatre setmanes a casa, poder-los aguantar i motivar va ser el més complicat. Però a nivell físic n’han sortit molt més preparats del que ho estaven.

Jou fa anys que treballa en el projecte del Sant Andreu, que l’han portat a ser un dels millors clubs de natació del país i ell, un dels millors entrenadors de l’estat. Reconeix sentir-s’hi com a casa i a gust.

Jordi Jou, entrenador CN Sant Andreu: Hem aconseguit 8 anys consultius guanyar la Copa d’Espanya amb noies, i això diu molt del bon estat de salut del Club. I jo al Sant Andreu m’hi sento molt com a casa, és molt poble, com aquí Olot.

Entrenar un grup d’esportistes d’elit, però, no és sempre camí de flors i violes, i és que l’estrés que genera complir objectius tan grans com el d’estar en uns Jocs Olímpics o estar entre els millors del món acaben sortint car d’alguna manera, i tot bromejant, tan per esportistes com per entrenadors.

Jordi Jou, entrenador CN Sant Andreu: Amb una mica de calvícies… però realment molt bé, a mi m’agrada molt, és la meva passió i lògicament és compilat perquè el dia a dia d’aquesta gent és difícil, és estressant, treballem moltes hores al dia…

Ell i tots aquests grans noms de la natació espanyola continuen posant-se a punt per l’Open de Primavera del mes de març, una cita clau en la consecució de les mínimes que atorguen el bitllet per Tòquio.

x