La realitat virtual arriba al Museu de la Garrotxa amb ‘multim’, l’exposició de l’escultor Fèlix Atmetlla

S’imaginen una exposició en realitat virtual? Això és el que ha creat l’escultor Fèlix Atmetlla en la seva exposició ‘multim’.

El visitant, es trobarà amb unes imatges en blanc i negre amb diferents formes, planes o cilíndriques. En enfocar-les i mirar-les a través d’una tauleta que el Museu de la Garrotxa tindrà a disposició o bé a través d’un telèfon mòbil i una aplicació, hi apareixeran uns conjunts escultòrics que permetran, doncs, experimentar un món virtual dins l’entorn real i palpable de la sala del museu.

Fèlix Atmetlla, escultor: Aquesta exposició, vindria a ser tots aquests elements tipogràfics i imatges, que en el fons volen ser la primera idea que desencadena la imatge que hi ha dins. Tinc una imatge que de cop, em porta virtualment a una altra imatge, i això és el que passa quan engeguem la tableta.

L’exposició, representa les relacions invisibles entre el col·lectiu i l’individu, i es que l’autor ens avisa del perill de l’aïllament i de la no comunicació, i també d’una multitud submisa incapaç d’articular respostes. Entre d’altres, proposa reflexionar sobre què és real i què no.

Montse Mallol, directora Museus d’Olot: Som individus que estem absolutament sols enmig d’una multitud, per això l’exposició es diu ‘multim’. Una multitud que en la majoria de casos, per desgràcia, és amorfa, acrítica i incapaç de generar respostes en el seu entorn i en la realitat que està vivint.

Però la Sala Oberta 2, on es troba la mostra, no serà només l’únic escenari de l’exposició. Al pati de l’Hospici, hi haurà un cilindre de 5 metres d’alçada, una metàfora de com veiem i ens immergim en la realitat. Els visitants l’hauran d’observar des de la primera planta. La mostra es pot visitar gratuïtament a partir d’aquest dissabte i fins al 21 de març.

x