L’Àrea d’Ocupació Dinàmig potencia la col·laboració amb empreses per formar i inserir laboralment a joves garrotxins

L’Àrea d’Ocupació de Dinamig de l’Ajuntament d’Olot està seleccionant joves per incorporar-se a diverses empreses de la comarca. De fet, en els darrers anys, i a través de diferents programes per a joves s’ha seleccionat a una quarantena de joves que s’han format en diferents àrees com a operaris especialistes i que posteriorment s’han inserit a diferents empreses.

En aquesta ocasió, és l’empresa Tavil que ara cerca novament joves per tal de poder-los formar com a mecànics especialitzats com a muntadors i és l‘Àrea d’Ocupació que s’ocupa de seleccionar-los.

Mariona Mañà, tècnica del Servei d’Ocupació: No anem a valorar els coneixements tècnics d’aquests joves, sinó les capacitats i habilitats que els fan ser responsables en el seu dia a dia. Des del treball en equip, capacitat d’autocontrol, capacitat d’aprenentatge, interès…

L’empresa seleccionarà finalment una desena de joves i, de fet, l’àrea va rebre prop de 70 candidatures. Els candidats que superin la preselecció seran derivats a l’empresa perquè els valorin a través d’una entrevista i sigui aquesta qui decideixi finalment els joves a contractar. Els joves siguin seleccionats, se’ls oferirà un contracte a jornada complerta i un Programa de formació a càrrec de la mateixa empresa.

Mariona Mañà, tècnica del Servei d’Ocupació: Hem implementat més o menys des del 2013. Vam començar amb Mercadona quan es va implementar a Olot i la veritat és que cada vegada hi ha més empreses que ho van utilitzant. En fem difusió perquè creiem en el servei, que funciona i que les empreses queden contentes.

Com a dada, de les 2.757 persones aturades aquest darrer mes de desembre a la Garrotxa, 490 són joves, el 17.77% del total.