Un any després del Glòria, continuen els problemes de llum a diversos nuclis de Sant Feliu de Pallerols

Aquestes són imatges de fa un any. Són l’Oriol i la Goretti, veïns de Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda, respectivament. El Temporal Glòria els va agreujar els problemes habituals de llum que des de fa temps pateixen, i que repercuteix també en el fet de no tenir aigua o calefacció. Un any després, repetim el mateix exercici; els visitem i els preguntem com està la situació. I això és el que ens diuen.

Goretti Raurell, veïna de Sant Miquel de Pineda: De fet, no ha canviat res, sincerament. No s’ha fet cap mena d’adequació de  la línia ni cap actualització, que nosaltres sapiguem.


És més: fins i tot la pandèmia ha dificultat la ja complexa comunicació que tenien amb la companyia. Un any després, doncs, continuen igual d’indignats.

Goretti Raurell, veïna de Sant Miquel de Pineda: Ara encara és pitjor, perquè abans quan hi havia un tall podies parlar amb algú, ara en canvi quan truques et surt el contestador automàtic i et diu que al cap de X temps tornarà la llum. Ara ja no tenim ni accés a parlar amb algú en persona.

Oriol Bulbena, veí de sant Iscle de Colltort: hem après que Endesa passa dels abonats i hem vist que passa també de les autoritats locals.

És el cas de la Goretti. A la seva Casa Rural ha vist durant les darreres festes, com alguns clients es van veure afectats pel tall del 28 de desembre. Més de mig dia sense llum.

Goretti Raurell, veïna de Sant Miquel de Pineda: Tu imagina’t, amb la poca feina que tenim amb la pandèmia, i quedar-nos sense llum. No saps què fer ni quin servei donar.

En el cas de l’Oriol, amb una neta que necessita un respirador, sort en tenen del generador que disposen. Pagat, això sí, de la seva butxaca.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha intensificat durant el darrer any les reclamacions a la companyia, i vist que els continuen no fent cas, optaran per unir-se amb altres municipis com Les Planes, que ja van patir problemes similars durant la darrera nevada.

Francesc Prat, regidor Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: Nosaltres hem fet varies queixes, hem intentat parlar amb la companyia i no n’hem obtingut resultats. Estem parlant amb l’ajuntament veí per organitzar-nos a nivell de Vall d’Hostoles, perquè això pels veïns és inadmissible.

Un any després, el temporal Glòria ja és història, però els problemes de llum a aquests nuclis de població de sant Feliu de Pallerols,no.

x