Denuncien un veí d’Olot per maltractar la seva gossa després que en denunciés la desaparició

Moltes vegades s’assenyala les xarxes socials de ser una font infinita de falses notícies i rumors però aquesta vegada podrien salvar la vida d’un animal. Els expliquem la història de la Laska, una gossa que viu al barri de Sant Roc d’Olot i que el seu propietari estaria maltractant. Els fets es remunten a finals de desembre, amb una primera denúncia de la Policia Municipal d’Olot i que ara també hauria arribat als Mossos d’Esquadra. La bona notícia és que la història finalment ha acabat bé per la Laska. Els alertem que algunes imatges que veuran poden ferir la sensibilitat.

La que veuen a la imatge és la Laska, una gossa de la raça samoiedo, que es caracteritza per ser fidel, obedient i educat. La història s’ha fet viral a les xarxes socials i no pas per una bona causa. El seu propietari en va denunciar als Mossos d’Esquadra la desaparició. A l’anunci s’hi podia veure una fotografia de l’animal amb el telèfon de contacte i el lloc on es va perdre, al barri de Sant Roc, que és on viu. A partir d’aquí la notícia s’escampa i arriba també a l’associació protectora d’animals de la Garrotxa, Terra Viva, que en fa difusió a través dels seus perfils a les xarxes socials.

Al cap de poques hores de denunciar-ne la desaparició la protectora comunica al propietari que l’animal ha arribat a ells. Fins aquí es tractaria d’una història amb un bon final. Malauradament aquí en comença una altra. Les mateixes xarxes socials es fan ressò dels maltractaments que pateix la Laska per part del seu propietari. Al vídeo, gravat per una veïna, es pot veure com la gossa és maltractada i colpejada. No és l’únic que està publicat a Facebook. En pocs segons la indignació córrer com la pólvora per internet.

Terra Viva ha justificat el retorn de la gossa al seu propietari perquè asseguren que desconeixien els maltractaments que pateix la Laska i que se n’han assabentat per les publicacions que han aparegut per internet. Diuen sentir-se impotents i que han denunciat els fets al Consell Comarcal de la Garrotxa i al Mossos d’Esquadra, que han confirmat que tenen diligències obertes i s’està investigant el cas. La policia catalana investiga inicialment el maltractament, si és reiterat o no, però també de la manera com va desaparèixer el gos. Algunes informacions apunten que el jove podria estar ocupant la casa on viu.

La Laska ja té una nova llar
El malson de la Laska ha acabat. Aquest divendres al migdia els Mossos d’Esquadra han decomissats la gossa i l’han posat en custodia de l’Associació Terra Viva que l’ha portat en una llar segura, fora d’Olot, per la seva protecció. De qui no se’n sap res de moment és del propietari de la gossa.