El ple d’Olot es compromet majoritàriament amb la variant amb l’aprovació d’una moció d’EURAM Garrotxa

Després que aquest dimarts una dotzena d’entitats presentessin un manifest per demanar que es resolgui de forma urgent la construcció de la variant d’Olot, EURAM Garrotxa va portar el debat al ple de l’ajuntament. Ho va fer amb una moció on instava els partits a comprometre’s per fer avançar la infraestructura.

Oscar Rodríguez, president Euram Garrotxa: La moció la intenció que té és no allargar més la problemàtica i posar la primera pedra perquè es resolgui el més ràpidament possible.

El debat de la moció va tornar tornar a evidenciar les diferències sobre la concepció de la futura carretera que hi ha entre els partits. La moció es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, de Junts, i el PSC.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És una obra urgent, que ha de començar immediatament, no acceptem més retards ni propostes rupturistes que ens tornin  a portar a la casella de sortida.

Josep Guix, portaveu del PSC Olot: Tots defensem això, i a la variant de les Preses, vam estar d’acord en l’1+1 a la Vall d’en Bas, tots volem que sigui el més sostenible possible, però hem d’anar per feina perquè és un dels grans problemes de mobilitat d’Olot.

Els més crítics van ser Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP, que van insistir en demanar mesures de pacificació mentre no arriba la nova carretera i van expressar els seus dubtes sobre el dibuix que hi ha sobre la taula. Els republicans va optar per l’abstenció i la CUP va votar-hi en contra.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: Nosaltres si surt el que hi ha ara projectat no ho veiem bé pel territori, estimem massa el parc natural. Ens abstindrem perquè no estem en contra de de la variant però volem que es faci bé.

Lluís Riera, portaveu CUP Olot: Considerem lamentable menystenir estudis científics i banagloriar-se’n públicament. No només ho demanem sinó que exigim un pla de mobilitat en paral·lel al projecte de la variant i de quants carrils tingui.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Que es faci urgentment, que sigui segura i que estigui ben feta, és el que demanem a la Generalitat que és qui ha de fer aquesta carretera. La resta, anar explicant que demanem una variant de deu carrils, amb rutes internacionals, reunions que no van existir mai, es confondre la població.

Oscar Rodríguez, president Euram Garrotxa: Excusar-nos en com ha de ser aquesta variant quan tenim un departament que és qui ha de decidir com ha de ser escoltant totes les sensibilitats és allargar la problemàtica tants anys com volguem allargar-la.

El ple també va donar suport unànime a la moció de l’Agrupació Sardanista Olot per declarar la sardana Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i va aprovar la proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya per garantir l’aplicació de la Llei del Lloguer a la ciutat, amb l’abstenció del PSC i els vots de la resta de grups.

x