La Garrotxa tindrà una nova via verda que la connectarà amb la Costa Brava a través de l’Alt Empordà

En els darrers mesos hi ha hagut un augment considerable d’usuaris a les vies verdes. Després de finalitzar el confniament domiciliari de la primera onada, es va notar que hi havia més moviment. Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles, va ser ahir a La Finestra amb Paula Nuñez per repassar els projectes pendents pel què fa a aquestes infraestructures.

D’una banda va actualitzar l’estat de les actuacions per acabar el tram que vorejarà el Fluvià, i va assegurar que durant la pandèmia s’han fet gairebé tots els tràmits administratius i s’espera connectar la comarca de la Garrotxa amb el Pla de l’Estany a principis de 2022.

Així mateix, Llorà va anunciar que, un cop acabada aquesta connexió que tancarà el cercle de les vies verdes des de Girona passant per Banyoles, el consorci treballarà en un altre nexe, el de la nostra comarca amb la Costa Brava.

Eduard Llorà, President del Consorci de les Vies Verdes de Girona: Tancaríem l’anella i ens permetria un projecte que ja tenim parlat i avançat amb els municipis afectats. Connectaríem la Garrotxa amb la Costa Brava, passant per l’Alt Empordà. És al que des de l’Estat, quan els hem explicat el projecte, han descrit com la consecució de la via “subprinaica”.

Pel què fa a la connexió amb el Ripollès, el tram de via verda de la ruta del Ferro acabarà a finals d’aquest 2021. A la Vall d’en Bas, la interconnexió dels seus nuclis començarà abans d’acabar el primer trimestre.