Olot, el municipi amb el risc de rebrot més alt de Catalunya

La pandèmia de coronavirus empitjora dia rere dia a la Garrotxa. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia s’estan disparant i els contagis i les hospitalitzacions també han augmentat en les darreres setmanes. El risc de rebrot per COVID-19 segueix pujant i ja arriba als 1.152 punts que suposen un risc molt alt, superant àmpliament els 842 punts de la setmana passada. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, també puja i passa a 1,39. L’òptim doncs, seria que es trobés a menys d’1, la referència per saber si creix o no. Valors per sota de l’1 significa que es frenen els contagis.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, en el període comprés entre el 15 i el 21 de gener, s’han confirmat prop de 300 casos de COVID-19 a la comarca, més de 200 d’aquests a Olot, arribant als 3.683 des de l’inici de la pandèmia. Durant l’última setmana, s’han fet més de 3.000 proves diagnòstiques dels quals un 10% han resultat positives.

Dades Covid – Situació Garrotxa

Aquest, és un dels gràfics que poden trobar al portal web del Departament de Salut, on poden veure l’evolució de la tendència del risc de rebrot a la Garrotxa. En aquests moments, ens trobem amb les mateixes dades que el 19 d’octubre, durant la segona onada de la pandèmia.

Un cop observades les dades de Salut, ens centrem en les de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Segons les últimes d’aquest mateix dilluns, en aquests moments hi ha 10 professionals amb la malaltia. Pel que fa a pacients amb la COVID-19, en aquests moments n’hi ha 17, 2 d’aquests a la unitat de semi crítics. De fet, ens trobem amb una ocupació hospitalària als mateixos nivells que durant el pic de la segona onada.

El brot de coronavirus de la residència Montsacopa podria tenir quelcom a veure amb algunes d’aquestes dades ja que el brot, que va començar el 31 de desembre, i segons les últimes dades, ja ha afectat a un centenar de persones entre usuaris i treballadors i s’han produït 13 defuncions.

En aquests moments, la ciutat d’Olot és el municipi amb el risc de rebrot i el % de proves positives més alt de tota Catalunya i s’ha convertit, en l’última setmana, en la segona Àrea Bàsica de Salut amb més positius. Pel que fa la Garrotxa, ja és la segona comarca darrere de la Vall d’Aran amb el risc de rebrot i la positivitat més alta del territori català.