La Vall de Bianya destina 60.000 € a ajudar els negocis afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de La Vall de Bianya va aprovar en el darrer ple del mes de gener les bases per ajudar la població que ha hagut de tancar la seva activitat arran de les mesures per pal·liar contra la covid-19. Tota la població que, per normativa, no ha pogut obrir la seva empresa o desenvolupar la seva activitat tindrà una ajuda de 1.000 €. El consistori també ha previst ajudar totes les empreses i autònoms del municipi que han facturat menys del 65% amb una aportació de 800 €.

Santi Reixach, alcalde de La Vall de Bianya: Hem fet dues línies. A la primera línia de la gent que s’ha vist obligada a tancar hi ha uns 30.000 € i a la segona línia de les empreses que han facturat menys d’un 65% també hi ha uns 30.000 €. Per tant, en total hi destinarem uns 60.000 €.

El batlle també va afirmar que aquestes ajudes no les haurien de donar els ajuntaments, sinó que hauria de ser el mateix govern qui les hauria de donar.

Santi Reixach, alcalde de La Vall de Bianya: Hem mirat de fer un esforç en aquest pressupost nou d’aquest 2021. Així ho vam acordar l’altre dia i així ho tirarem endavant. Tot s’ha d’encarar en una nova normalitat. El que passa és que estem veient a primers de l’any que la cosa encara va per llarg. Per això hem decidit fer això, per poder ajudar a les nostres empreses i a la nostra gent que tenen les activitats en aquest poble.

Tan bon punt el ple surti publicat, la població ja podrà adherir-se a la sol·licitud d’aquestes subvencions.