El temporal de neu Filomena dispara la demanda de pales

Les inclemències meteorològiques insòlites com el temporal Filomena han generat noves necessitats en pobles i ciutats on no neva habitualment. És el cas de les pales d’acer o alumini com aquestes, per poder retirar la neu i el gel. Es fabriquen a l’empresa Darnau de Les Planes d’Hostoles, que en les últimes setmanes ha tingut més demanda que mai.

Jordi Arnau, Darnau: Aquest temporal ha fet que hi hagi molta demanda sobretot en les zones més afectades, com ara el centre d’Espanya i Madrid, l’estoc ha sortit tot i ara la feina ha estat muntar-ne més per donar servei als nostres clients.

Darnau és una de les empreses amb més història d’aquest municipi garrotxí, fundada fa més de 130 anys. Actualment està especialitzada en la fabricació de mànecs de fusta d’eucaliptus per a tot tipus d’eines, tot i que els seus inicis van ser ben diferents…

 Ariadna Arnau, Gerent Darnau: L’origen es remunta al 1885, a l’època del besavi, que va començar fent carretes i pipes de fumar. A l’època del nostre avi es va iniciar la fabricació de mànecs, i a partir d’aquí fins a dia d’avui.

 L’automatització de màquines com els torns ha permès agilitzar molt el procés de fabricació, de manera que cada dia poden sortir milers d’eines de la Garrotxa, cap a diferents punts de l’estat espanyol i Europa.