Olot és una de les ciutats de Catalunya amb més horts municipals

Aniol Sellabona, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot: En definitiva no és només un projecte per cuiltivar. Es treballen altres aspectes a nivell transversal. El gruix d’usuaris són persones jubilades que troben aquí el seu espai.

Olot té un hort municipal per cada 100 habitants. Es tracta d’un projecte que va agafar embranzida el 2008 i compta ara amb un nou pla pel al període 2021-2025, que va ser aprovat per unanimitat al Ple.

370 parcel·les repartides en diferents espais de la ciutat, com les que veiem en imatges al costat del Parc Nou. Espauis de lleure, d’autoconsum, de vida agrària i de compromís amb el medi ambient.

L’any passat l’Ajuntament d’Olot va rebre 42 sol·licituds per a la cessió d’un espai com aquest, i s’en van adjudicar 36. Hi ha encara una petita llista d’espera que s’intentarà cobrir amb l’habilitació de nous espais en els propers mesos, com el que veiem en imatges. Els sol·licitats acumulen punts segons els seus atributs, com l’edat o la necessitat d’un espai com a aquest per al desenvolupament personal o familiar.

Les úniques condicions que es posen per a tenir la llicència de treballar un dels horts urbans és no utilitzar herbicides i conservar-lo en bon estat.

x