ERC demana un Pla de Mobilitat Sostenible a la Garrotxa

ERC Garrotxa demana un Pla de Mobilitat Sostenible a la comarca. Des del grup, defensen la necessitat d’una eina de gestió comarcal que superi els límits de la capital garrotxina i que afecti a tota la comarca. És per això que reclamen que el Pla, s’estructuri entorn de la taula de mobilitat comarcal i que ha d’incloure també el Pla de Mobilitat Turístic. A més, defensen una col·laboració público-privada amb els plans de desplaçament a empreses, tenint en compte la disseminació dels Polígons Industrials respecte Olot o altres municipis.

Mari Gonzalez, ERC Garrotxa: Perquè una comarca amb una centralització de serveis però una dispersió de polígons industrials, fa que la mobilitat comarcal sigui molt intensa. Cal pensar en la mobilitat turística de la comarca pel seu atractiu natural i abordar la mobilitat elèctrica per donar resposta a nivell de promoció i infraestructures.

D’altra banda, el Pla de Mobilitat Comarcal obligaria a fer un anàlisi del flux del trànsit i acabar fent una previsió de quin seria el trànsit de vehicles que passarien per la variant de Les Preses i d’Olot. Un Pla que segons el grup, hauria d’haver-se fet abans de fer els traçats.

Josep Quintana, ERC Garrotxa: El segle XXI demana més coses, la variant no ho solucionarà tot. No podem calcular quan trànsit traurà, però no el traurà tot. Cal fer bicicarrils, que les empreses dels polígons facin un pla de mobilitat per tota la comarca…

La moció, es presentarà al Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa aquest proper dijous.