La soca britànica de coronavirus podria haver arribat a la Garrotxa

La soca britànica de la COVID-19 podria haver arribat ja a la Garrotxa. Així ho ha confirmat a Olot Televisió el Departament de Salut aquesta mateixa tarda, tot i que es desconeix encara de quants casos en concret es tracta. D’aquesta variant del coronavirus n’ha parlat avui en roda de premsa el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon. De fet, es preveu que podria ser la predominant en entre cinc i sis setmanes arreu de Catalunya, un fet que implicaria que a mitjans de març, aquesta variant suposaria més del 50% dels contagis.

Segons ha detallat el cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron,Tomàs Pumarola, que també ha participat en la roda de premsa, en tot el món s’han detectat uns 2.000 casos de la soca britànica, 1.000 dels quals serien a Europa. A Espanya se n’han descrit uns 300 casos, i 79 d’aquests són a Catalunya.

Per altra banda, també ha fet un repàs de les noves variants de coronavirus que s’han identificat i ha advertit que no seran les úniques. Pumarola també ha explicat que s’està promovent la seqüenciació de les noves variants que preocupen actualment perquè tenen més capacitat de transmissió: la sud-africana i la brasilera, juntament amb la britànica.

Estat del pla de vacunació 

Salut preveu que dilluns les neveres on es guarden les dosis de les vacunes de la COVID-19 estaran buides. Segons ha explicat Argimon, entre aquest dimecres i dijous s’hauran administrat les 17.000 dosis que queden per posar, i les 30.000 dosis que arribaran es posaran entre divendres i dilluns al vespre. De fet, hi ha 10.000 persones que hauran d’esperar més de 21 dies per rebre la segona dosi.