La societat garrotxina, molesta amb la permissivitat per assistir als mítings polítics mentre duri el confinament perimetral

El dret a la participació política està recollit com a excepció en les mesures que s’apliquen a l’hora de valorar la legitimitat de saltar-se el confinament perimetral per municipis, però l’anunci del Govern de cara a la campanya electoral no ha estat gens benvingut per part de la societat, que reclama un confinament estricte o bé, si hi ha excepcions, que no siguin només en benefici de la política.

La gestió de la pandèmia està generant molta controvèrsia. Restauració, turisme, comerç de proximitat i altres sectors estan tips d’aguantar el tipus i veure, després, excepcions com aquestes com aquestes. Al programa Pros i Contres d’Olot Televisió que poden veure aquest vespre, dos persones vinculades al sector cultural han expressat el seu sentir envers el que consideren una incongruència, que es pugui sortir del municipi, argumentant que és per assistir en un míting polític.

Núria Esponellà, escriptora: És un despropòsit que forma part d’una gran cadena de despropòsits. Costa d’entendre com ho estan gestionant tant malament.

Miquel Àngel Codes, director ‘Liberisliber’: Quan ho vaig sentir, hi vaig buscar un raonament, però per més que busco no li trobo.

Amb un paper d’autoresponsabilitat, en principi, n’hi hauria prou per justificar que no compleixes el confinament municipal. El dret a la participació política, doncs, podria passar per davant d’altres drets fonamentals que ara no es poden exercir amb llibertat per culpa de la pandèmia.