Les dades epidemiològiques continuen disparades a la Garrotxa

Mentre que els indicadors a Catalunya milloren lleugerament, les dades a la Garrotxa fan tot el contrari, així que fem un cop d’ull a les últimes dades del Departament de Salut.

En el període comprés entre el 17 i el 23 de gener, s’han detectat més de 300 casos. El risc de rebrot ha augmentat en les darreres hores prop de 30 punts, superant els 1.200, i el risc de contagi continua estant per sobre d’1. Segons les últimes dades, hi ha 23 pacients ingressats a l’Hospital d’Olot per COVID i s’han registrat 12 defuncions. Olot continua sent el municipi català amb els indicadors de contagi més elevats de Catalunya, amb un risc de rebrot de 1.607. De fet, aquesta mateixa setmana, els responsables de Salut ja van alertar que la capital de la Garrotxa era un dels punts de la geografia catalana que més preocupaven a les autoritats sanitàries.

Pel que fa als centres educatius de la comarca, en aquests moments hi ha 46 grups confinats, 11 més que ahir, el que fan un total de 1.024 persones seguint el protocol d’aïllament per 87 positius en els últims 10 dies.