Levan Aroshidze, un Gran Mestre georgià al primer equip del Club Escacs Olot

Tot i que no està previst que tornin les lligues d’escacs fins l’abril, el Club escacs Olot compta amb un Gran Mestre per aquesta temporada: el georgià Levan Aroshidze, té 35 anys,ve del Club Escacs Banyoles i amb ell el club olotí somiar tornar a jugar a Divisió d’Honor.

Miquel Canal, vicepresident Club Escacs Olot: Jo crec que amb ell podem aspirar a potser, inclós, pujar de categoria.


Aroshidze, però, coneix de sobres el club olotí, ja que fa dos anys que treballa amb la base i fins i tot va guanyar un Open Ciutat d’Olot.

Levan Aroshidze, Gran Mestre i jugador Club Escacs Olot: Sempre és agradable estar amb aquest equip, amb un bon ambient, amigable, un club ben organitzat i un ambient força professional.

Tot i que els escacs és un dels esports que millor s’ha sabut adaptar a la pandèmia, potenciant les partides i tornejos online, el Gran Mestre creu que difícilment els grans tornejos oficials es disputaran per Internet, donades les trampes que es cometen des de casa tot i els controls que ja hi ha.

Levan Aroshidze, Gran Mestre i jugador Club Escacs Olot: Hi ha problemes de trampes perquè quan estàs a casa és molt fàcil fer servir ajudes de màquina o en qualsevol altre dispositius.

Aroshidze porta més d’una desena d’any a l’estat espanyol i té clares diferències que hi ha pel que fa als escacs a Espanya i Geòrgia.

Levan Aroshidze, Gran Mestre i jugador Club Escacs Olot: La diferència és que a Geòrgia els escacs estan considerats com una feina, una carrera normal, com un doctor. A Espanya, en general les escacs són més una extraescolar.

Ara l’únic que falta és que la situació epidemiològica millori i puguem veure, en competició, el Gran Mestre Levan Aroshidze.