El formatge ‘Coronat’ destina els beneficis a la investigació de la COVID19

A l’inici de la pandèmia, en Jordi i l’Oriol Domènech de la formatgeria Mas Claperol d’Olot van haver de fer mans i mànigues per donar sortida als formatges que no podien portar a les fires, amb una crida a través de Whattsap. Un cop van aconseguir vendre’ls, van pensar com podien ajudar els ramaders que tenien excedent de llet, i així va néixer, el Coronat.

Jordi Domènech, formatgeria Mas Claperol: Al meu germà se li va ocórrer la idea de dir, ja que ens han ajudat, nosaltres també podríem ajudar els ramaders per treure la mateixa o més llet. Llavors a partir d’aquí va sortir el Coronat, i tots els beneficis els destinem a #Joemcorono, que busca la vacuna contra el coronavirus. I aquesta va ser la idea, un formatge de curació ràpida, 15 o 20 dies, per treure la llet dels ramaders que els hi sobrava i nosaltres buscar altres vies com la venda particular directa.  

El germà bessó d’en Jordi, l’Oriol, és qui elabora un cop a la setmana el Coronat, un formatge ecològic fet amb llet de vaca. molt semblant al brie.

Oriol Domènech, formatgeria Mas Claperol: El gust és molt suau, no notes gairebé el punt de sal, és un formatge que pot agradar a bastanta gent.

Gràcies a la seva idea, aquests dos germans d’Olot han rebut el Premi Jove Artesà Alimentari Innovador 2020, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Oriol Domènech, formatgeria Mas Claperol: Això és un premi a l’esforç. Fa molt temps que fem formatges, ens en va començar a ensenyar el meu pare, i això és un premi a l’esforç que hem fet fins ara.

El que va ser una solució d’emergència ja s’ha convertit en un producte totalment consolidat. Es pot comprar a través del web www.masclaperol.com, i així contribuir al projecte Jo em corono per la investigació del COVID, amb encara més bon gust de boca.

x