La multinacional Hipra està desenvolupant una vacuna contra el coronavirus

És la primera vegada que aquesta multinacional gironina, Hipra amb seu a Amer, inicia una investigació per obtenir una vacuna per a persones, la de la COVID-19, després de la seva implicació durant la pandèmia en qüestions com l’anàlisi de PCR.

Per a Hipra, empresa amb una llarga trajectòria en la producció i distribució de vacunes per animals, sisena en el rànquing mundial del seu sector, ‘coronavirus’ no és un terme nou, però sí que ho ha estat desenvolupar un vaccí per a persones. Aquest pas ha arribat, segons diuen, per compromís davant d’una necessitat d’abast mundial.

Toni Maneu, responsable de la divisió humana d’Hipra: “Nosaltres vam entrar amb humana de manera reactiva col·laborant amb les autoritats sanitàries a l’inici de la pandèmia i després hem anat veient que el nostre compromís havia de continuar i que l’experiència que tenim en salut animal, no queda una altra que portar-ho també a salut humana.”

Actualment, als laboratoris d’Hipra hi ha dues línies de recerca diferents, una de pròpia i una altra en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona.

Èlia Torroella, directora de R+D d’Hipra: “Tenim dues línies de recerca diferents, amb equips de projecte separats, una es basa en la tecnologia d’ARN missatger i l’altra és una tecnologia diferent. Les dues estan en fase preclínica, la fase clínica es fa ja en persones. Estem preparant els protocols i parlant amb hospitals per poder avançar quan sigui el moment.”

Així, encara és aviat per fer pronòstics sobre quan es començarà a administrar, el que sí és segur és que aquesta serà probablement la més esperada de les més de vint vacunes que Hipra ha aconseguit llançar.