Comença la campanya electoral de les eleccions més inèdites i pendents del TSJC

Tres anys després de les últimes aquest dijous ha començat la campanya electoral de les eleccions al Parlament. Uns comicis que, si no hi ha res de nou, seran el diumenge 14 de febrer, tot i que s’està a l’expectativa de la decisió de la justícia. No hi ha faltat enganxada de cartells, però no com s’havia fet fins ara. D’entrada només tres forces polítiques han convocat per fer-la.

Si l’enganxada dels cartells es fa tradicionalment a la mitjanit del primer dia de campanya, aquesta vegada el toc de queda ha obligat a fer l’acte simbòlic al migdia. Una imatge inusual per unes eleccions que també ho seran. Totes les forces prioritzaran els actes telemàtics per evitar que els ciutadans se saltin el confinament municipal.
La mirada està posada en la justícia, que serà l’actor encarregar de decidir si valida o no la data de les eleccions.

El PDeCat, tot i tenir tracte preferent per sobre de Junts per Catalunya, per decisió de la junta electoral, avui encara no tenia adjudicat el totem per enganxar el cartell. En tot cas l’encarregat de representar el partit a la Garrotxa ha estat l’exalcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ha parlat per primer cop com a PDeCAT i no com a Junts per Catalunya.

Josep Maria Corominas, PDeCAT
“Fer eleccions en aquest moment és una gravíssima decisió des del punt de vista sanitari, decidides per un jutge influïts per uns de Madrid, això és fatal. Catalunya necessita eleccions perquè cal un govern eficient però no amb aquests condicions.
Nosaltres som gent de KM0, del món municipal, demostrada la seva eficiència perquè tenim obra de govern, som gent que tenim clar el model de país.
Som independentistes però també treballarem per un model de país que té en compte l’economia productiva, la col·laboració públic i privada, que té en compte el suport de totes aquelles persones que s’han quedat enrere per culpa de la pandèmia, molt consciència social. Però al mateix temps entendre que el més important és que la gent tingui feina.”

Pels socialistes l’actual subdelegat del govern central a Girona, Albert Bramon, ha estat l’encarregat de capitanejar l’enganxada, juntament amb Jaume Mir.

Albert Bramon, PSC
“La proposta dels socialistes és molt clara, torna Catalunya, que vol dir que tornem a ser una bona família entre tots. Que ens posarem a treballar com bojos i que volem tenir un govern que prengui decisions i que, a més, tingui unes perspectives de futur importants.”

La CUP també s’ha apuntat a enganxar els cartells a la Plaça Clarà. És la força política que ho ha fet amb més quorum i amb l’olotí Jordi Gasulla, número 9 per Girona, al capdavant.

Jordi Gasulla, CUP
“És una campanya estranya. Hauríem preferit que s’haguessin posposat, en un moment que la pandèmia no fes tant de mal. Sembla que la justícia no ho ha volgut així.
Animem a la gent a participar i anar a votar. El nostre projecte és un pla de rescat social, sobretot en temes d’habitatge, la sanitat pública –que ja s’ha demostrat lo important que és-, temes de feina i de qualitat del treball i un enfortiment del sector públic perquè si volem la independència necessitem un estat fort, que tingui una banca pública, la nacionalització dels sectors estratègics. Demanem que en el proper embat realment arribem fins al final.”

Sigui com sigui queden quinze dies per davant de campanya en la que tots els partits han decidit que apostaran majoritàriament per actes virtuals.

x