El sector de l’automoció reconeix pèrdues a l’entorn d’un 30% durant el 2020

El mercat automobilístic no ha viscut aliè a la pandèmia i ha notat una baixada considerable en les vendes de vehicles nous des de l’inici de les restriccions derivades del coronavirus.

Jordi Teixidor, gerent Olot Motor i Aura Toyota: Ha sigut un any estrany i hem perdut al voltant d’un 30% de vendes. Tot i així, els híbrids han mantingut els números i el servei postvenda també ha estat bo.

Tot i els mesos on no es va poder treballar, les empreses d’automoció van salvar l’any amb la reobertura.

Des d’Olot Motor destaquen, també, que de la mateixa manera que s’ha notat una baixada considerable de les vendes, hi ha hagut una pujada significativa en la postvenda, igual que ha passat amb els concessionaris de vehicles d’ocasió, que han vist les compres reduïdes dràsticament, però han notat un augment del volum de feina d’un 30% en taller.

Adrià Linares, gerent Disseny Motor: De la mateixa manera que ens ha anat molt malament pel què fa a les vendes, hem augmentat molt la feina de taller. Quan la gent no compra cotxes, arregla els que té.

Des de les concessions d’automòbils han sobreviscut i han salvat l’any equilibrant la balança entre les pèrdues per un costat i l’augment de la feina per l’altre, i reivindiquen ara la necessitat d’apostar per als negocis locals així com la seguretat de visitar els concessionaris amb totes les mesures sanitàries.

x