En marxa la segona fase de les obres de millora a la torre d’El Cos, a Montagut

El lloc presenta unes vistes privilegiades de part de la vall del Llierca són captades des de la muntanya del Cos, a Montagut. Al costat de l’església s’hi troba una torre, datada del segle XI i declarada bé cultural d’interès nacional. L’any passat es va dur a terme una primera fase de millora d’aquesta fortificació i aquest mes de gener, i fins a mitjan de febrer, se n’està duent a terme la segona.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix: Consta d’una rehabilitació de l’estructura de la torre perquè sigui visitable. I llavors, d’altra banda, s’estan fent uns treballs d’arqueologia per veure quin abast té i per donar-li un valor arquitectònic a tot el conjunt.

El terme municipal de Montagut i Oix és un dels més grans en superfícies de tota la Garrotxa i està carregat de petits però valuosos indrets com aquest, sovint molt coneguts per la gent de la zona però per altres, simples cims vistos des de la mateixa autovia A26.

No és la primera vegada que es restaura aquesta torre i és que al segle XIX, en el marc de les Guerres Carlines, va ser modificada donant-li la forma que té actualment.

El cost de les obres d’aquesta segona fase estan valorats en 26.000 i el 90% va a càrrec de la Diputació de Girona.

x