La gossa Laska podria tardar mesos a trobar una llar definitiva

La publicació d’una sèrie de vídeos on es podien veure els maltractaments que patia una gossa d’Olot per part del seu propietari van generar una forta indignació a les xarxes socials ara fa una setmana. L’entitat animalista Lex Anima va posar la primera denúncia, a partir de la qual els Mossos d’Esquadra van comissar l’animal. Al cap de poques hores, molts ciutadans es van interessar per adoptar la Laska, però el procés per resoldre el cas es podria allargar mesos.

Marta Muntada, advocada Lex Anima: El que és més important és que la Laska està protegida. Ara Terra Viva la té en acollida i l’està cuidant. El procés no és definitiu i el que hem de procurar és donar-li una adopció. Nosaltres a la denúncia vam demanar que els Mossos fessin totes les indagacions necessàries i després ho passessin al jutjat per fer l’enjudiciament d’aquesta persona si fos el cas.

La Laska no és la única gossa que ha hagut de ser comissada a la Garrotxa en els últims tres anys. Actualment a la protectora Terra Viva hi ha almenys cinc gossos a l’espera d’una nova família per denúncies administratives.

Marta Muntada, advocada Lex Anima: El problema és que mentre dura el comís, els animals estan a les instal·lacions, amb l’estrès que això provoca, perquè per més que se’ls doni protecció, no estan tant bé com en una llar.

Des de Lex Anima recorden que qualsevol ciutadà pot presentar una denúncia si té proves de maltractaments a animals, ja sigui directament als Mossos d’Esquadra o a través de les entitats animalistes del territori.