La residència Montsacopa d’Olot rep la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19

La residència Montsacopa d’Olot ha rebut aquest diumenge al matí la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. En total, s’han administrat 89 dosis, 47 en residents negatius i aquells que ja han superat el virus, i 42 en treballadors.

La vacunació a la residència es va ajornar arran del brot detectat a finals de desembre. Actualment però, el centre ja es troba en fase de desaïllament, motiu pel qual s’ha procedit a la vacunació de la residència en una primera etapa. Progressivament les dosis arribaran a la resta d’usuaris i treballadors.
Les infermeres de l’equip de vacunació hi han arribat pels volts de dos quarts de deu del matí amb les dosis a administrar i complint totes les mesures de protecció i la vacunació de residents i treballadors s’ha fet en dos espais separats. Els residents negatius i recuperats han sigut els primers en vacunar-se i seguidament s’ha procedit amb els professionals del geriàtric.
Per realitzar la vacunació amb tota seguretat, s’han fet PCR als residents que fins ara no s’havien contagiat i tots ells han tingut, de nou, resultat negatiu.

Pel que fa la situació del brot detectat a la residència, ja ha afectat 114 persones i s’han produït 15 defuncions. Actualment hi ha 19 residents que es troben en procés de superar la malaltia i es preveu seguir amb els desaïllaments durant la setmana que ve.