L’intercanvi de cromos, una tradició per a tota la família malgrat la pandèmia

Les col·leccions de cromos van ser un dels jocs infantils que regnaven a l’hora del pati en les dècades dels 50 als 80 i fins ben entrats els 90. I es que els àlbums de cromos, han format part de la infància de la majoria de persones.  Els patis de les escoles eren autèntics mercats on es regatejava intensament per aconseguir els millors intercanvis de cromos de totes les col·leccions possibles. I no, no han passat de moda, ni molt menys.

De fet, l’Abuba i l’Anuar són dos amics olotins que fan la col·lecció de futbol i des de fa gairebé un mes, venen cada diumenge davant de la Plaça Clarà per intentar completar la seva col·lecció.

Abuba Sumareh: Ens ho passem molt bé perquè la gent és molt amable. Intercanviem cromos i ens agrada molt. Des de que era petit el futbol sempre m’ha agradat i quan era petit sempre em compraven cromos. Perquè a mi m’agrada molt el futbol, jugo en un equip i m’agrada molt.

I encara que les temàtiques potser han canviat des dels anys 80, les col·leccions de cromos formen part encara de la il·lusió de molts nens, nenes i per què no, també d’adults.

Anuar Tabi: Ens agrada molt venir aquí, intercanviar cromos amb la gent, amb gent de totes les edats. Com ha dit el meu amic, ell juga a un equip de futbol i jo també, i ens agrada molt des de petits.

Tot i que la pandèmia ha fet reduir l’assistència d’aquestes trobades, encara són moltes les famílies que tenen apuntat al seu calendari aquestes cites de diumenge, per no perdre l’oportunitat d’ampliar, o fins hi tot, acabar les inacabables col·leccions de cromos.