El risc de rebrot a la Garrotxa (1.798) i a Olot (2.030) arriba al punt més alt des de l’inici de la pandèmia

La pandèmia de coronavirus empitjora dia rere dia a la Garrotxa. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia s’estan disparant i els contagis i les hospitalitzacions també han augmentat en les darreres setmanes. El risc de rebrot per COVID-19 segueix pujant i ja arriba als 1.798 punts que suposen un risc molt alt. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, també puja i passa a 1,45. L’òptim doncs, seria que es trobés a menys d’1, la referència per saber si creix o no.

En els últims 7 dies s’han detectat més 400 casos positius. A Olot, els indicadors són encara més preocupants. Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa a 2.030 punts, unes xifres a les que no s’havia arribat mai, ni a la primera ni a la segona onada. Pel que fa al nombre de casos, s’han confirmat més de 300. Durant l’última setmana, s’han fet 2.761 proves diagnòstiques de les quals més d’un 12% han resultat positives.

En aquests moments, la ciutat d’Olot és el municipi amb els indicadors de contagi més alts de tota Catalunya, per davant de municipis com Sant Adrià del Besos o Mollerussa, i s’ha convertit, en l’última setmana, en l’Àrea Bàsica de Salut amb més positius.

Pel que fa la Garrotxa és la primera comarca, ja per davant de la Vall d’Aran, amb el risc de rebrot més elevat de Catalunya.