Empitjora la situació als centres educatius de la Garrotxa amb 15 grups confinats i 1.014 persones a casa, un 5% més que fa una setmana

La pressió hospitalària continua augmentant i els centres educatius són un reflex d’aquesta situació molt complicada que estem vivint els darrers dies.
Com cada dimarts avui actualitzem les dades d’afectació als centres educatius de la Garrotxa amb les dades que ens facilita el departament d’Educació de la Generalitat. Hi ha un 5% més de grups confinats respecte ara fa vuit dies. La xifra encara més impactant si anem al detall. Hi ha 47 grups confinats, 1.014 persones a casa i 108 nous positius.

El nombre de grups confinats als centres educatius de Catalunya ha disminuït sensiblement respecte ara fa una setmana. En aquest moment al país hi ha 1.014 centres amb grups confinats, un 19,87% del total.
Al mapa podem veure, amb un color més fosc, les comarques amb més afectació i entre elles s’hi troba la Garrotxa. si ens hi fixem és més elevada que la mitjana del país i també més alta que ara fa una setmana. Avui hi ha 15 de 55 centres amb algun grup confinat, el que representa el 27,27% un 5,45% més que ara fa una setmana.

Fixem-nos amb el detall per centres. L’Institut la Garrotxa és el que té més grups i alumnes confinats, un total de 12, més de 340 alumnes i 41 positius els últims dies. Unes xifres que han empitjorat respecte dimarts passat, amb 1 grup més.
L’Institut Bosc de la Coma ha passat de 6 a 9 grups confinats i més de 170 alumnes. Segueix l’Escola Pia d’Olot, amb 1 grup més i ara ja en són 5 i 114 alumnes, quan la setmana passada eren 88. L’escola Sant Roc millora les dades i ara té 1 grup confinat menys, el que es tradueix amb una vintena d’alumnes menys confinats també. L’Escola del Pla de Dalt és una de les que millora més la situació. Dels 9 grups i 167 persones ara en són 3 les aules i 55 els confinats. També han anat a millor a l’Escola el Morrot, que ara només té 1 aules confinada, el que representen 18 persones. Les dades de l’Escola Malagrida també van a millor i dels 4 grups de dimarts passat ara només n’hi ha 2 i la meitat de confinats.


En una situació similar hi ha l’Escola Volcà Bisaroques. Ara fa una setmana no tenia cap grup confinat i, en canvi, avui n’hi ha 2, amb més de 40 persones a casa. L’Escola Joan Maragall de Santa Pau manté les mateixes dades de la setmana passada. En canvi avui hi ha la novetat de l’Escola la Bòbila de les Preses i l’Institut Escola la Greda d’Olot, que ara fa vuit dies no tenien cap afectació i ara ja registren 1 grup confinat.


L’Escola Joan Roura i Parella de Tortellà té una persona més confinada i el centre Joan XXIII d’Olot en té dues més. La Llar d’Infants de les Fonts d’Olot no estava a llista de dimarts passat i en canvi avui té 1 grup i 14 persones confinats. També empitjora la situació a Les Escomes de Sant Jaume de Llierca, que passa d’1 persona confinada a 10 i tot 1 grup.
La resta de centres que poden veure a la llista no tenen cap grup confinat però sí persones que estan a casa i diversos positius. Aquesta situació es dona a Argelaguer, la llar d’Infants de la Canya, a Mieres, a Riudaura i a l’Institut Montsacopa d’Olot, que milloren respecte ara fa una setmana.