Sis mòduls prefabricats a l’exterior del CAP es destinen a tractar tot el que tingui a veure amb la Covid-19

El CAP Garrotxa d’Olot ha posat ja en marxa els nous mòduls a l’exterior de l’edifici principal. La direcció del centre ha reorganitzat els circuits d’accés, de manera que a les sis noves consultes dels mòduls exteriors s’hi fa tota l’activitat relacionada amb patologia respiratòria i COVID-19, com ara proves PCR, test d’antígens, identificació de contactes o exploracions, amb l’objectiu de separar aquesta activitat de la resta d’atencions que es continuen fent a l’edifici del CAP.

Josep Lluís Nicolau, director CAP Olot i Besalú: Traiem tota la part sospitosa de covid o covid positiva a l’exterior del centre. Els atenem als mòduls, que estan molt ben dotats i molt bé de capacitat, l’únic és que no tenen gaire sala d’espera i hi ha gent que s’ha d’esperar a l’exterior.

L’activitat als nous mòduls compta amb un equip de dos professionals de la medicina i dos d’infermeria, un gestor Covid, un administratiu i un auxiliar d’infermeria.

Josep Lluís Nicolau, director CAP Olot i Besalú: Això ens ha permès diferenciar el que és COVID i mantenir el CAP per altres patologies i fer un ambient més segur tant pels usuaris com per als professionals.

La instal·lació d’aquests mòduls, a més, permetrà alliberar la planta baixa del CAP Garrotxa, on abans hi havia pediatria. Aquest moviment permetrà, en les properes setmanes, recuperar les unitats assistencials de metges i infermers que donaven atenció al CAP d’Olot Nord i que amb l’esclat de la pandèmia, van concentrar-se al CAP Garrotxa.