Els municipis garrotxins adapten els col·legis electorals a les mesures sanitàries

Les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el diumenge 14 de febrer, es portaran a terme a la Garrotxa amb canvis en alguns dels col·legis electorals per tal de garantir la seguretat dels votants i dels membres de les meses, a causa de la pandèmia de la COVID-19.

A les Preses, per exemple, ja s’han adequat les sales grans del Centre Cultural i el Local Social del Bosc de Tosca, dues sales amb la màxima amplitud d’espai, ventilació i entrades i sortides diferenciades.

 Pere Vila, alcalde de Les Preses: No hem volgut esperar si rebrem pantalles separadores o no, hem fet un muntatge nosaltres però que és efectiu. Màxima protecció, hi haurà servei de neteja durant tot el dia en diferents espais segons l’afluència de la gent, hi haurà material de desinfecció tant en la cabina com la taula on hi haurà les paperetes.

Els membres de la mesa, estaran en tres taules diferents per tal de mantenir la distància i portaran, a més, mascareta, pantalla protectora i guants. A darrera hora, portaran monos de protecció. Des del consistori, demanen als votants que portin la papereta preparada des de casa per estar el mínim temps possible a l’espai.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Per part de l’ajuntament i crec que tots els ajuntaments farem el mateix, serà cuidar al màxim totes les persones que durant el dia passaran o estaran de forma permanent aquí als col·legis electorals.

A la capital garrotxina, l’Ajuntament d’Olot ha creat un apartat al seu web on es pot consultar el llistat dels 20 col·legis electorals, que en el cas d’Olot canvien tres ubicacions, la consulta del cens i el servei de transport gratuït per a les persones amb mobilitat reduïda.

 

x